Kaj je to terapija s šamanskim bobnom?

Terapija s šamanskim bobnom je ena najstarejših oblik uravnovešenja telesa. Uravnovešeno telo zmore marsikaj. Od tega, da pozdravi samega sebe, do tega, da nam pomaga uresničit svoje sanje. Naše počutje je odvisno od nivoja energije, ki ga imamo. Več ko imamo energije, bolj enostavno se nam vse zdi in svet se nam zdi lepši. Ste že kdaj občutili, da lahko naredite karkoli. No to se lahko zgodi v času zaljubljenosti, lahko po tudi bistveno bolj pogosto.

Kaj je pomembno?

Pomembno je, da nam energija čim bolj nemoteno teče po telesu. To pomeni, da čim manj tuhtamo, se sekiramo, skrbimo, se kronično jezimo, žalostimo, tarnamo in živimo v večnem strahu, ki smo ga tako dobro udomačili, da sploh ne vemo, da je z nami.

Kako deluje šamanski boben?

S šamanskim bobnom ustvarjamo zvoke, vibracije, ki prehajajo v telo. Glede na to, da smo skupek vibracij, nam zvok šamanskega bobna spravi v pogon energije, ki so se ustavile na blokadah, za katere pogosto sploh ne vemo, da so še tam. Kaj se zgodi, je na materialnem nivoju težko pojasniti, če pa gledamo na nivoju energij in vibracij pa postanejo stvari bolj enostavne. Na naše telo namreč lahko gledamo na dva načina. Kot skupek materiala oz. snovi, ki predstavljajo telo v snovni obliki ali kot skupek vibracij, ki manifestirajo telo v našem materialnem svetu. V prvem primeru smo zelo omejeni, v drugem pa imamo neskončno možnosti.

Pri terapiji s šamanskim bobnom se lahko uporablja en ali dva bobna. Z enim bobnom se ustvari zvok oz. vibracija, z drugim, pa ta zvok ojačamo in usmerimo, da ima večji učinek. Pri tem se sprostijo zastale energije.

Kako poteka terapija?

Obstaja več vrst terapij, ki se med seboj razlikujejo predvsem po intenziteti. Prva je z enim bobnom, kjer se le posluša zvok z ušesi, kostmi oz. celim telesom. Pri drugi, pa se je poleg tega potrebno vleči na tla v posebno rahlo neudobno pozo, ki omogoča dober pretok energije in preprečuje, da bi med terapijo zaspali. Terapija traja okrog 30 minut, pri čemer je okrog 20 minut bobnanja.

Intenzivna terapija je prikazana na naslednji sliki:

Terapija s šamanskim bobnom

Terapija z šamanskim bobnom