Kaj je sveti prostor?

Sveti prostor je prostor, ki je namenjen našim dejavnostim, ki so za nas svete. To je lahko oltar, kuhinja, postelja, pisalna miza, košček zemlje v naravi, drevo ali gora. To je mesto, ki nam je pomembno.

Sveti prostor

Sveti prostor


Kako ga prepoznam ali ustvarim?

Pomembno se je zavedati svetosti določenih prostorov in jih spoštovati. Slišal sem za primere, ko žena na spusti moža v kuhinjo, a če je to zanjo sveti prostor je čisto razumljivo.

Sveti prostor namenjamo mnogim dejavnostim. Nekateri ljudje naredijo svojo pisarno kot oltar, nekateri svojo hišo, drugi svoj avto in tako naprej. Častijo ga in vlagajo vanj svoj denar, čas in energijo.

Danes sem poslušal govor znanega govorca, ki govori o svetem prostoru ljubezni. Prostoru, ki je namenjen ljubljenju in ničemur drugemu. Prepiri razčiščevanja, mentalne debate ne sodijo v tak prostor.
Če je prostor namenjen neki dejavnosti se v njem zberejo energije, ki pri tej dejavnosti nastanjejo. Ljubljenje je dejavnost v katero čudne energije ne sodijo. Cenite to in spoštujte. Govorec predlaga, da je prostor res namenjen le temu.

Iz tega izhaja tudi to, da je vsak prostor potrebno počastiti. Kuhinjo kjer kuhamo, jedilno mizo kjer jemo, pisalno mizo kjer delamo, kopalnico kjer se čistimo.
Lepše energije, ko bodo v prostoru, lepša bo dejavnost.

Ljubljenje in seks naj bo sveta stvar, prepiri in razčiščevanja pa spadajo kvečemu v kopalnico ali še bolje v straniščno školjko.

Srečno!