Kaj je pranoterapija?

Kaj je pranoterapija, je težko povedat, dokler tega ne izkusiš. Za lažjo predstavo si je najbolje ogledat filmček o tem kaj to je in kako deluje.

Kaj je prano terapija še v besedi:

Pranoterapija je razvit in preizkušen sistem tako imenovane “energy medicine“, ki uporablja prano za uravnoteženje in harmonizacijo energijskih procesov v telesu. Prana v Sanskritu pomeni življenska energija. Nevidna bio-enerrgija ali vitalna življenska energija, ki obdaja telo omogoča našemu telesu biti živ in ga ohranja v dobrem zdravju ter vitalnosti.  Pranoterapija je učinkovit način energijske podpore telesu, ki temelji na osnovni filozofiji, da ima telo samoozdravitvene sposobnosti, ki se pospeši s povečanjem življenjske energije na telesu. Življenjska energija se lahko prejme od sonca, zraka in zemlje, tako da se dejansko prana nahaja poovsod okrog nas. Pri pranoterapiji se to življensko enegijo doda na delih telesa, kjer je potrebna. Pred tem pa se odstrani zastalo enegijo, ki blokira pretok energije v telesu.

Pranoterapija ne zahteva nobenih naprav, pripravkov, niti fizičnega kontakta. Fizičen kontakt ni potreben, ker se pranoterapija izvaja na energijskem telesu. Energijsko telo, ki ga poimenujejo tudi aura vsebuje zapis fizičnega telesa. Energijsko telo adsorbira življenjsko energijo in jo razporedi po fizičnem telesu do mišic, organov, žlez itd.. Glavni razlog za uspešnost pranoterapije kljub delu le na energijskem telesu je ta, da se vse blokade in ostale nepravilnosti, ki povzročajo ne-balans telesa najprej pojavijo v energijskm polju, šele nato na fizične telesu.

Dodatna življenska energija (prana), ki jo po pranoterapiji dodamo v energijsko telo pa vpliva tako na fizično telo, kot tudi emocijonalno telo, omogoča lažje obvladovanje stresa, odnosov in celo financ.

 

Zakaj sem navdušen nad pranoterapijo?

Ker pri meni deluje in ker si z njo lahko pomagam na marsikaterem področju ter si pozdravim večino stvari. Najbolj me navdušuje to, da je s pranoterapijo mogoče napraviti stvari, ki so se mi pred 10 leti zdele le pravljica. Meni je prvi obisk pri moji kasnejši učiteljici spremenil pogled na svet. Samo v 20 minutah sem od stanja zelo slabo (predvsem fizično in čustveno) ter s celim kupom problemov, postal miren in preprosto srečen. To je bil razlog, da sem se naučil kako pranoterapija deluje in kako se jo izvaja.

Pranoterapija
Pranoterapija

Z njo občasno pomagam osebam, ki zares začutijo, da bi jim moja pomoč koristila. Se pa zgodi, da kdaj naredim tudi kako delavnico. Pranoterapija ima najboljši učinek s pranoterapevtom, ki ga “začutite” in mu zaupate. V Sloveniji je kar nekaj pranoterapevtov, ki pa se med sabo razlikujejo. Eni delujejo na en način, drugi pa na nekoliko drugačen način, podobno kot maserji. Nekateri terapije izvajamo pranoterapijo nežno, drugi manj nežno. Noben pranoterapevt ni najboljši za vsakogar, vsak pa lahko najde sebi najbolj primernega. Ko boste na terapiji, uživajte v njej, če pa imate kakršnokoli vprašanje ali rabite nasvetmi pa kar pišite. Če želite biti obveščeni o kakih zanimivih stvareh, delavnica in podobno, pa se le vpišite na novičke na dnu prispevka.

Pranoterapija za vsak dan

Ena stvar se mi zdi še pomembna je to, da lahko pranoterapijo uporabljamo vsak dan in da to lahko počne prav vsak. Koliko lahko stvar začutite je odvisno od senzitivnosti (občutljivosti) tistega, ki izvaja pranoterapijo in tistega, ki jo prejema. Za začetek, podrgnite dlani, nato si predstavljajte, da vas oddaja neviden plašč, ki ga imenujemo tudi aura in ga pogladimo z roko. Pogladimo glavo, roke, prednji del trupa, hrbet, in pa noge. To se mi zdi nujno, če ste na masaži. Po mmasaži imate odprto aurično polje, ki se ga z tem da se pogladi lepo zapre. Z zaprtim auričnim poljem boste manj dovzetni na negativne vplive, stres ter boste postali čutveno bistveno bolj stabilni. Pobožajte se po telesu in pobožajte se po vašem avričnem polju, oz. naj to kdo naredi namesto vas. Če bi želeli izvedeti več o tem ali se naučiti osnove pranoterapije mi kar pišite. Ko vas bo dovolj bom organiziral, kako delavnico na to temo.

Kako si lahko sami s pomočjo pranoterapije odstanite stres, si lahko pogledate tukaj!