Kaj je pranoterapija?

Pranoterapija je razvit in preizkušen sistem, ki sodi v kategorijo “energy medicine“. Ta uporablja prano za uravnoteženje in harmonizacijo energijskih procesov v telesu. Beseda “prana” v Sanskritu pomeni življenska energija. Ta nevidna bio-energija ali vitalna življenjska energija, ki obdaja naše telo omogoča telesu biti živ in ga ohraniti v dobrem zdravju ter vitalnosti.  Pranoterapija je učinkovit način energijske podpore telesu. Temelji na osnovni filozofiji, ki zatrjuje, da ima telo samoozdravitvene sposobnosti. Te se lahko pospeši s povečanjem življenjske energije v telesu. Izvorov življenjske energije je več. Ta se lahko prejema od sonca, zraka in zemlje. Lahko trdim, da se prana dejansko nahaja poovsod okrog nas. Pri pranoterapiji se življenjsko energijo dodaja na delih telesa, kjer je potrebna. Pred tem pa je nujo odstrani vso zastalo enegijo, ki onemogoča pretok energije v telesu. Več o tem kaj je pranoterapija in film o pranoterapiji dobite tukaj!

Pranoterapija za vsak dan
Pranoterapija za vsak dan

Kakšno je osnovo znanje za delo s prano?

Pri pranoterapiji je zelo pomembno poznavanje osnov pranoterapije, saj so te bistvene za izgradnjo temeljnega znanaja, ki omogoča osvojitev bolj naprednih tehnik na bistveno bolj naprednem nivoju.

Ne glede na usposobljenost je pranoterapevt, se je potrebno zavedati, daje je potrebno upoštevati osnove dela s prano. Le na tak način lahko naredimo dober in koristen tretma za klienta. Več o osnovah s pranoterapijo dobite tukaj!

Kako s pomočjo pranoterapije odstranimo stres?

S pranoterapijo je mogoče odstraniti stres in to lahko napravite tudi sami. Pri ljudeh, ki so izpostavljeni velikemu stresu se čakra solarnega pleksusa zakrči in postane preveč aktivna. Kaj to pravzaprav pomeni? Občutek pri tem je podoben, kot če bi vozili avto in ves čas na polno in imeli stopalko za plin do tal. Nekaj časa je povsem prijetno, predvsem ko čutimo vznemirjenje in adrenalin. No po nekaj urah, dneh in tednih, bi verjetno občutili samo še stres…no saj pravzaprav ga verjetno že občutite, če so vas našle tele vrstice. Več o tem kako s pranoterapijo odstraniti stres dobite tukaj!