Končno dopust. Kam na Sicilijo ali bolj natančno na male otoke pri Siciliji, ki se imenujejo Eolsko otočje, Liparsko otočje, ali kar Liparski otoki. Pač največji otok je se imenuje Lipari, in meni gre ta beseda najbolje v uho. Let iz Italije in sicer iz Benetk, letališče Marco Polo. Tja vozi kar nekaj letalskih družb. No je jest sem zbral WizzAir. Všeč mi je bil njihov pozni let na dan pred prazniki 26.4.2022 in povratek v poznih večernih urah 2.5.2022. Na tak način dopust lahko malo “raztegneš”.
Parkirišče lahko plačaš preko WizzAir-a ali direktno. Par minut od letališča, tja te peljejo s kombijem in prav tako nazaj. Hitri in učinkoviti. (https://www.parcheggiomarcopolo.com/sl/)
Ko imaš vse optimizirano, se zgodi…odpoved leta. Glede na konfuznosti, ki so se dogajale se jim to najbrž ne zgodi pogosto. Če odmisliš negotovosti s katerimi se pri tem srečaš vse skupaj niti ni tako hudo. Vsa bivanja poskusiš prestavit za en dan. Na srečo ni bila turistična sezona in se je večinoma dalo.
Najprej dobiš “Vaučer” za sendvič, nato pa te po nekaj urah čakanja strpajo v bus in te peljejo v hotel, DoubleTree by Hilton.

Iz Benetk na Sicilijo z odpovedanim letom

Iz Benetk na Sicilijo z odpovedanim letom

Bilo je čisto ok, je pa problem, ker za naslednji dan na avionu ni bilo dovolj sedežev, da bi spravilo vse potnike odpovedanega leta nanj. Zato, čakajo, da najbolj iznajdljivi sami prestavijo let na istem letališču, ostali pa se zadovoljijo z vožnjo do Bologne in let od tam. No nama je uspelo dobiti drugo opcijo.

Polet z WizzAir-om

Polet z WizzAir-om

Prespiš pač še eno noč v Kataniji. Kako pa od tu naprej. Izhodišče za Liparske otoke je Milazzo in plan je bil iti tja z vlakom. Vožnja traja nekaj ur. Na srečo uspem najti alternativni prevoz: avtobus z direktno linijo 3x na dan. Vožnja traja toliko kot za avtom ali še manj, ker voznik res uživa v hitri vožnji. Cenovno in časovno najbolj ugoden prevoz: https://giuntabus.com/aeroporto-catania-milazzo/. Karto kupiš v bližini avtobusov v srednji hiški (od treh), za nazaj pa kar pri šoferju.
Milazzo. Tam kupiš karto za hidrogliser a kmalu ugotoviš, da je to lažje naredit kar preko spleta. (https://www.libertylines.it/) Če je do odhoda le krajši čas, potem karto lahko kupiš le na okencu. In potem sva se odpeljala proti prvemu otoku Vulcano.

Otok Vulcano

Otok Vulcano