Odstraniti stres s pranoterapijo

S pranoterapijo je mogoče pozdraviti stres in to lahko napravite tudi sami. Pri ljudeh, ki so izpostavljeni velikemu stresu se čakra solarnega pleksusa zakrči in postane preveč aktivna. Kaj to pravzaprav pomeni? Občutek, je podoben, kot da če bi vozili avto in ves čas imeli stopalko za plin do tal. Nekaj časa je povsem prijetno, ko čutimo vznemirjenje in adrenalin, a po nekaj urah, dneh in tednih, bi verjetno občutili samo še stres…no saj pravzaprav ga verjetno že občutite, če so vas našle tele vrstice.

Pranoterapija in stres

Pranoterapija in stres

Preveč zaprta in pretirano aktivna čakra solarnega pleksusa ima običajno polno ujete rdeče energije (se pregreva) in vpliva tudi na ostale čakre v telesu. Poskusite z roko začutiti to rdečo ujeto energijo. Včasih se začuti kot toplota, lahko dobite občutek, kot da so tam male nevidne bodice, ali kako drugače. Primite to energijo in jo vrzite v prej pripravljeno posodo s soljo in vodo. Sol in voda nevtralizirata “odpadno” energijo, da le ta ne ostaja v prostoru. To čiščenje energije se v pranoterapiji imenuje lokalni sweeping. Potrebo ga je delati počasi, nežno in gibanje roke naj poteka v smeri urinega kazalca. To naredite 30 in večkrat. Ko to naredite, boste zelo zmanjšali občutek stresa.

Po tem naredite še globoko prana dihanje vsaj 20 krat, da normalizirate čakro solarnega pleksusa, s tem dosežete notranji mir in se napolnili z energijo. Če je potrebo, ponovite ta postopek to par krat dnevno.

Če je stres prevelik, vam postopek še ne gre, se lahko obrnete tudi name. Občasno naredim tudi kako delavnico, na kateri se vsak lahko nauči tehnike in pomaga v stresnih situacijah sebi in drugim.

Na novice o pranoterapiji in ostalih zanimivih stvareh pa se lahko prijavite na listo ob strani.

 Več o pranoterpiji si lahko ogledate tukaj!

Več o osnovah pranoterapije si lahko ogledate tukaj!