Nastavitev atlasa

Pred leti sem bil v Tehnološkem parku Ljubljanja, kjer sem poslušal predavanje o tem, da je možno poravnati prvo vretence hrbtenice imonovano atlas. Bil sem tako navdušen, da sem moral sprobati. Bilo je boleče, a učinkovito.

Korekcija atlasa

Korekcija atlasa

Še posebno kar precej trpiš in dobro plačaš imaš še potenciran občutek…:-). Malo šale in malo zares. No čez nekaj let sem odkril tudi bolj nežne metode, ki so se izkazale za prav tako učinkovite. Vizualna učikeka na podlagi česar lahko vidite takojšno spremembo sta:

  • sproščen vrat: zasuk v levo in desno je enako sproščen (pred korekcijo atlasa je običajno zasuk v eno stran lažji kot v drugo stran)
  • poravnava nog: ponavadi je ena noga daljša od druge.

Učinkov korekcije atlasa na  razne nevšečnost je več a so z moje strani nepreverjene, zato lahko zgolj navedem (na sprodnjem linku)  kaj pravijo drugi.

Še odgovor na zgornje vprašanje. Odgovor je definitivno, da, če vas muči kakršna kolin neprijetnost v zvezi s neporavnanim atlasom. Vsekakor si več o korekciji atlasa preberite v nadaljevanju in začitite, če to rabite ali ne.

Več o korekciji atlasa oz. o nastavitvi atlasa ter mojo izkušnjo s tem si lahko preberete tukaj!